CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 13, 2008

KISAH MAK BAPAK YG MATERIALISTIK.....

Sang ayah dan Ibu sangat marah dan menyesal bila mengetahui anak perempuan mereka hamil "Siapa si bedebah tu?" jerit sang ayah, sedang si ibu menangis. "Suruh dier datang sini!!!"

Si anak pun telepon le mamat yg bertanggungjawab. Setengah jam kemudian sebuah kereta Ferrari merah berhenti di depan rumah. Seorang lelaki separuh baya keluar dari kereta, memberi salam lalu masuk kerumah.

Lelaki itu berdepan dengan mak dan ayah perempuan yang telah dihamilinya. Dia berkata "saya lelaki yang telah menghamili anak anda. Tapi terus terang saya katakan saya tidak dapat menikahi anak anda kerana isteri saya tak membenarkan. Bagaimanapun, saya tetap bertanggungjawab atas perbuatan saya. Sekiranye anak anda melahirkan seorang bayi perempuan saya akan wasiatkan untuknya dua buah pasaraya, sebuah rumah banglo dan wang tunai RM5juta. Sekiranya dia melahirkan anak lelaki saya akan wasiatkan untuk nya dua buah pasaraya, dua buah kilang, dua buah banglo dan wang tunai RM10juta. Tapi sekiranya anak anda keguguran apakah yang harus saya lakukan?"

sang ayah berfikir, Siibu berhenti menangis. Akhirnya sambil menepuk bahu lelaki itu sang ayah berkata, "Kalau camtu hang cuba ler lagi."....

cis materialistik tol......

0 comments: