CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 19, 2008

LAST EXAM (tuk sem 5)

Pada 18hb november 2008 tamat sudah la paper ak n mmber bs sem 5 berakhir Perasaan seronok tak terkata....setelah lme menunggu saat ni...akhirnya muncul jua..

Betul la pepatah kata "SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN"


Agak lme jugak exam kali ni dari 30hb november 2008-18hb november 2008.
Alhamdulilah walaupn 4 paper walaupn nk dekat sebulan jugakla aku berperang ngn tension,sabar,tenang,n mcm2 lg keadaan(hanya org yg menghadapi exam je tau btul tak!!!)

Kt sni ader detik2 happy mse wktu terakhir ak ngn member2 aku kt dlm dewan exam.....


tgk muka happy aku kt dlm dewn exm

ni la antara member seperjuangan aku
syaf, yana n saadiah

tgk mcm2 aksi bler abis exam...ilike this pic
tgk tu my lecturer..en.mahyuddin..kutip kitaorg punya paper
abis sudah semua perit jerih kami semua abiskn kt dlm paper tu...

ni antara teman seperjuangan yg bersam2 sy menghadapi exam


WAT TEMAN2 SEPERJUANGAN
BUILDING SURVEYOR PART 5 JUNE-NOVEMBER2008
MOGA KEJAYAAN MILIK KITER BERSAMA...
BAKAL2 SURVEYOR.....


Thursday, November 13, 2008

KISAH MAK BAPAK YG MATERIALISTIK.....

Sang ayah dan Ibu sangat marah dan menyesal bila mengetahui anak perempuan mereka hamil "Siapa si bedebah tu?" jerit sang ayah, sedang si ibu menangis. "Suruh dier datang sini!!!"

Si anak pun telepon le mamat yg bertanggungjawab. Setengah jam kemudian sebuah kereta Ferrari merah berhenti di depan rumah. Seorang lelaki separuh baya keluar dari kereta, memberi salam lalu masuk kerumah.

Lelaki itu berdepan dengan mak dan ayah perempuan yang telah dihamilinya. Dia berkata "saya lelaki yang telah menghamili anak anda. Tapi terus terang saya katakan saya tidak dapat menikahi anak anda kerana isteri saya tak membenarkan. Bagaimanapun, saya tetap bertanggungjawab atas perbuatan saya. Sekiranye anak anda melahirkan seorang bayi perempuan saya akan wasiatkan untuknya dua buah pasaraya, sebuah rumah banglo dan wang tunai RM5juta. Sekiranya dia melahirkan anak lelaki saya akan wasiatkan untuk nya dua buah pasaraya, dua buah kilang, dua buah banglo dan wang tunai RM10juta. Tapi sekiranya anak anda keguguran apakah yang harus saya lakukan?"

sang ayah berfikir, Siibu berhenti menangis. Akhirnya sambil menepuk bahu lelaki itu sang ayah berkata, "Kalau camtu hang cuba ler lagi."....

cis materialistik tol......

Korang Penah Terfikir Tak ....Jom Try...Pelik Tapi Benar ITULAH KENYATAANNYA....

Pernah terfikir pasal benda ni? Jika hendak tau jawapannya, cuba ikut buat seperti dibawah. Sesungguhnya alamsemesta ciptaan tuhan memang banyak rahsianya.


*Rapatkan kedua-dua tapak tangan … pastu bengkokkan dan rapatkan jari ketiga (jari tengah) … serta cantumkan hujung jari-jari yang lain seperti dalam gambar di atas.
Mari kita mula permainan ini.

1. Cuba buka dan renggangkan ibu jari. Jari ini mewakili kedua ibubapa kita. Ianya boleh dibuka sebab semua manusia akan sakit dan mati. Satu hari nanti kedua orang tua kita juga akan pergi meninggalkan kita.

2. Rapatkan semula ibu jari dan buka jari kedua (jari telunjuk). Jari ini mewakili adik beradik kita yang juga satu hari nanti akan berkawin dan bila dah berkeluarga, mereka juga akan meninggalkan kita.

3. Rapatkan semula jari kedua tu dan buka pula jari kelima (jari kelingking). Jari ni mewakili anak-anak kita bila kita dah berkeluarga nanti. Kita pun kena menerima hakikat bahawa mereka juga akan pergi meninggalkan kita bila mereka juga telah berkawin dan berkeluarga.

4. Rapatkan semula jari kelima tu. Sekarang cuba buka jari manis yang kita sarongkan cincin perkahwinan kita tu. Korang mesti terkejut jari manis tu sedikit pun tak mau bergerak dan tak boleh dibuka langsung. Aneh kan!!! …

kerana jari manis lah lambang hubungan suami isteri… bila dah kawen dan bersatu ianya harus bersama hingga ke akhir hayat. Pelik tapi benar dan itu lah hakikat sebenar cinta sejati yang penuh dengan kasih sayang … terus bersama hingga ke akhir hayat.

Tuesday, November 11, 2008

CinTa YG X bOLeH dIUnGkAPkN ngN KAte2


Terlalu indah bila sebut tntg cinta .....Hnya org yg tau hargai cinta akan merasa apa yg aku rasa...Sukar tuk gambarkan kan ngn kate2 tp perasaan saje yg dpt menghuraikannya

walaupn kekadg bnyak badai melanda .....tp itu semua bnyk menguatkan aku untuk mempertahankan sebuah cinta.....

I LUV MOHD KAMAL


MULIANYA SEORG BERGELAR WANITA

Hargailah isteri anda......

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
ini pada keluarga, suami dan anak-anak
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri
mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda,
sayangilah mereka.....

Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja
dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia.
Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang
tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.
Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah.
Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. .
sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis
nyawanya.

Satu lagi berita gembira untuk wanita,
Sepanjang dia mengandung
Allah sentiasa mengampunkan dosanya,
Lahir saja bayi seluruh dosanya habis.
Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,
jadi kenapa perlu takut nak beranak?


Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap
mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi
Allah beri kelonggaran siksa kubur.
Untuk peringatan semua wanita yang bersuami
seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala
tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.


Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan
terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia
terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.
Contohnya bila dia redho suaminya pergi berjemaah di masjid
atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah keatasnya jua..

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian
Sirat dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya,
jadi dia pun memberi pahalanya kepada
suami untuk lepas masuk syurga.
Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan
isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.
Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung

terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini

Monday, November 10, 2008

FIRST TIME BERDIKARI..........

Hari ni adalah hari yg plg best sbbnya bgn pagi aku da ader azam baru....so biler da ader azam baru mestilah semangat nk wat bnda baru n mcm2 bnda....xkisahla kadg2 azam tu berhenti sekerat jalan...yg pntg bla kiter berazam mesti kiter bersemangat nk memulakan khdpn pd hari tu....

Aku bukanlah jenis org yg biler msk tahun baru....nk maalhijrah la baru nk berazam...setiap hari ak ader azam ak tersendiri ....yg pntg kiter kna enjoy ngn hidup kiter.....

Pg2 aku bgn terus berazam nk berdikari sendiri....nk tau apa yg ak berdikari tu...mgkn pd korg mesti pelik....tp bg ak ni aderla 1 bnda baru...ak g PKNS sorg2 n survive sbb nk g pejabt pos...wt pgtahuan korg ak ni ader la seorg yg sgt takut nk wt sesuatu tu sorg2...sbb takut mcm2 la yg ak pk sbbb ak ni memg bnyk pk....(hnya pakwe ka je yg kenal ak mcm ner hheheheheh)

So akhirnya ak berjaya gak g PKNS tu sorg2 dgn selamat...n leps je g PKNS ak terus g library ... ha itu azam aku ke-2...sbb nk study...kalo study kt umh mesti tak menjadi...Alhamdulilah wlaupn niat ak utk study smpi kol 5 x kesampaian tp insyallah esk ak akn g library lg...

Hari ni rezeki murah bersyukur sgt...dpt tukar wang pos RM45 (duit karisma kristal) n En. Zulkifli Sapeciay(my lecturer plg hensem n plg muda) belanja mkn....itupn kebetulan....Walupn nmpk mcm kecik tp alhamdulilah ak bersyukur ngn nikmat tuhan....


Yg pntg hidup ni kna ENJOY......n jgn sempitkan pkiran ngn maslh..jdkan smua mslh yg dtg tu sbg batu penghalang yg cuba menggagalkan misi kta utk terus hidup n terus hidup.....

i luv my life

2 jam bersama NURIN

Pada 9 oktober 2008....tanpa rasa gementar esk nk exam ak sempat lg kuar mlm ngn kwn yg plg baik n plg ngam la kt UiTM ni...NURIN HANINI @ SITI KHADIJAH (kalo x salah la...kalo slah sorry)

Kitaorg kuar pd jm 8.30 mlm kalo tak kitaorg akn bertiga ngn k.pojie tp....dia ader hal la plk so kami berdua la( berdua lbh bek kan)

Setelah berbulan bulan berjnji tuk kuar sme...dr nk berbuka smpaila da habis raye...akhirnya kmi dpt gak meluangkan mse tuk bersme...(ala biasala smua ader hal msg2 so very2 busy)

Tujuan utama kuar sbb nurin nk belanja ...hehehe seronok tu ader org belanja...mula2 tak tau nk decide nk mkn kt ner...akhirnya kami memilih MC'D...da siap parking da tau smgt nk mkn MC'D...

Ngan nurin yg da mkn MC'D siang td pn sggup nk mkn MC'D lg.... (dia pn memg favoret fast food) so dia pn jenis tak kesah sbb tu best kwn ngn dia ni...

tp.....malangnya tersgt la ramai org kt MC'D time tu...tak tau la knp ramai sgt... so kami ber2 mengambil keputusan tuk mkn KFC kt plaza alam central

Mcm2 aku luahkan maslh kt dia....(lgpun dia da kenal perangai ak mcm ner) dia gak bnyk mengajar ak erti hidup kt u...sbb tu dia memg layak jd kwn plg best aku kt uitm... dia memg baik...untung saper dapat dia tau....mcm2 cte kitaorg ngn gelak tawa ....seronok la mlm ni...walaupn sekejp sgt jumpa dia....

Nmpknya masa sgt cemburu ngn kitaorg so dlm kol 10 lbh kitaorg bertolak blik

tp pglmn plg kelakar nk g pam angin tayar kete nurin....rupanya nurin tak tau nk gne pam angin kt situ so tayar dia mkn pancit...ader la mamat ssorg ni dia tgk je kitaorg yg tak tau nk wat pe ni....disebbkan dua2 pemalu so kitaorg gelak je kt situ tak tau nk wt pe...
tetiba ader la mamat lg sorg ni nk pam angin tayar motor dia dia la tlg kitaorg....
bnda baru yg ak blaja pam angin amik tisu n pam kt tayar hehehehe

k ader mase jumpa lagi tu la ayt yg biasa bla nk blik.....


tu la nurin hanini ( comey kan dia awek kelate)
sempat lg posing ngn kamera hp nurin

muka kekenyangan


best fren in UiTM



WEDDING KAK ANI....(bakal kakak ipar heehhee)

WALIMATUL URUS

SURYANI BT JURAIMI
&
MOHD SAHLI B. SAMDIN

Pada hari Ahad 2 November 2008


Kt bawah tu adlah kad jemputan k.ani...menandakan aku dijemput hehehhe
wlaupn dlm gambar nmpk samar2 tapi...memg lawa kadnya kalo x caya meh dtg sni tgk hehhehe





Bagi memeriahkan majilis aku sempat gak meluangkan mase tuk memeriahkan majlis...almaklumla bakal kakak ipar....maner tau kan dapt jd hehehehe

Ak tak dtg sorg ak dtg ngn pengantin yg baru 2 bln khwn iaitu mkck ct ngn cik azhar... aku gak ditemani oleh peminat fanatik abg adi...k.ida ngn kwn2 nya

Aku x dtg ngn tgn kosg tau ...ceh nk bgtau gak bw hadiah nk angkat pn tak larat hehhehe
harp k.ani n husband suka ngn hadiah yg tak seberapa tu....lupa plk nk tgkp gmbr sbg bukti hihihihihi...




ak x lamer sgt kt sni tp sempat la berbork ngn abg adi...dapat salm ngn dia...n tgkp gmbar n plg best dia kater mcm kenal ak...almaklumla bakal adik ipar hahahhaaha

Sebelum pulang ....ak salam ngn mak pengantin yg merangkak bakal mak mertua insyallah tlg doakan ye....heheehe gementar pn ader....n plg best mak kenal aku....so memg cormfirm la jd menantu.... (nk mintak maaf kt mak n k.ani x dpt dtg rewang sbb ader sbb yg tak dpt dielakkan...sori sgt2...insyallah len kali ke ok)

Walaupn kedtgn aku tak dilayan sgt oleh pakwe ak ...MOHD KAMAL JURAIMI..(alasan dia sibuk layan tetamu...dimaafkn tp x sepenunya) .tp ak seronok dpt ckp ngn artis heheehhe
abg ADI FASHLA...sedey tak ader bergambar ngn abg n b'gambar pengantin...

UCAPAN TUK PENGANTIN (K.ANI N HUSBAND)

semoga berkekalan keakhir hayat n dikurniakan ramai anak dan cucu
-AMIN-


ORAL GROUP FOR SUBJECT BAHASA ARAB......


Pada 23 oktober 2008 ak menunaikan tanggungjawab ak sebagai seorang pelajar tuk menyelesaikan amanah terakhir ak dlm subjek bahasa arab...iaitu Oral berkumpulan Kumpulan ak terdiri daripada 2 bunga dan 2 kumbang ( memang secocok la ngn harapan hahhaha) -aku,ain,syafiq n syed-

PERANAN SBLM LAKONAN
  • Syafiq adalah pengarah lakonan sbb dia ni suka mengarah...hahahhaha
  • Ak ditanggungjawabkan untuk menulis skrip sbb ak berbakat dlm bidang2 lakonan ni hahhaha
  • Syed plak sbg penaip skrip ak disebabkan dia mempunyai tgn yg konon2 kreatif....
  • Ain plak mestilah pelakon utama...sbb dia memg berbakat dlm bidang lakonan hahhaha...nk kalahkan fasha sandha yg gedix gler
TAJUK LAKONAN
di pejabat pos

WATAK2 YG DILAKONKAN
wani sbg kerani kt kaunter pejabat pos
ain sbg org yg nk bayar bil telefon n elekterik
syfik sbg org nk beli setem ngn wang pos
syed org yg nk bli pos laju

PENGKRITIK
ustaz muhammad yusoff
(antara yg dikritik ...kumpulan yg bgs mendapt pujian lbh krn kami membuat persediaan yg sgt rapi..





ALHAMDULILAH.....selesai gak lakonan kami yg slama x sampai 20 minit ni....
yg bestnya kitaorg antara group yg bawa material semasa berlakon antaranya kot ,setem, bil telefon,bil elekterik,wang kertas, wang syiling dlll

TERIMA KASIH KPD SMUA YG MENJAYAKAN FILEM KAMI....TIADA DI JUAL DI PASARAN SEKALI SHJ DITAYANGKAN....HARAP MAAF)

Thursday, October 23, 2008

SUPRISE BEFDAY JUST 4 U....(MOHD KAMAL JURAIMI) merangkak sbg MY HUBBY




Tanggal 21hb oktober 2008 genap la 22 tahun umonye
wish tuk my boy.. moga panjang umo murah rezeki n lebih matang dalm meniti kehidupan...
Tepat kol 12 mlm aku adalah org pertama yg wish kt dia n x luper tuk nyayi lgu bufday tuk my dear...
lamer gak la bergayut malm ni...siap ckp x ader present tuk thn ni sbb x ader duit...dia percya!!! heehheheh..yg pntg i luv u so much....

Sebenarnya aku da wt plan bnda ni da lamer ...n tpk bnda ni dr awl sem lg...
apa bnda nk wt suprise tuk abg...So ak tpk nk wt suprise dtg UNISEL...celebrate befday abg ngn kwn2 abg..
Idea ni dtg pn dr abg...sbb abg slalu surh wani dtg UNISEL sendiri...tp wani slalu bg alasn x ader trnsport sush n mcm2 lg la....

Tp dengan kekuatan yg ada dlm diri aku ni...ak nk jgk wt abg aku ni happy sgt dihari lahir nya...
ak pn tpk nk wt kejutan dtg ke UNISEL...

Leps je kels Dsgn ak siap2 tuk g UNISEL....Ain teman kn aku...so dia adlh watk pntg gak dlm lakonan ak ni...hehehehe( Thank u Very Much Ain).....On the way ....kesana mcm2 dugaan....traffic jam, langgar lopak, ngn abg yg cll n msg.... aku terpksa la off hp tuk elakkn dr dia tau ak kt ner..(check friend finder la)..
Dia cll ain bnyk kali ..mcm2 alasn yg ak wt slama dia cll ain tu (sorry syg...x sengaja tipu sunat je)


Lamer gak perjalann kami...sbb lalu jln jauh ...itu je yg aku berani nk bw...g kol 5.15 smpai kol 7.40..
Disebabkan aku x planning awl2 ngn housemate abg ......DIN. Aku terpaksa tunggu dia abis test 9.30mlm.. Selama tempoh ni ...aku jumpa la AKIEM n kwn2 Ain...

TAPI.......antara detik yg mendebarkan....
Habis gak dien wt test so dia gak adlh watk utama dlm lakonan ak ni...
DIEN tlg ak tuk menjayakan lakonan ni....

Yg Plg wat ak rasa terharu biler abg sanggup nk anta hp kt s.alam... tapi selamat la x sampai s.alam lg... br sekerat jln ak da surh dia patah balik....

Plg kesian bla abg kna baling telur huhuhu
pengalaman yg sgt best mlm tu celebrate ngn housemate abg...




sempat lg posing.....


sesi suap menyuap romantik tak??? hehehe


tu la dien org yg jd pelakon lelaki terbaik dlm drama ni hehhehe


gmbr ni ak amik kt umh sewa
syg ngn cupcake ni



ni la cupcake wat my hubby...cntik tak sempoi je


sedih...kna pulang sbb da mlm x sggup nk lepaskan abg...


gmbr kngan ngn saleh,dien,faizal n faiz


thank u tuk smua yg terlibat


21th OCTOBER 2008 IN MEMORY


video ni ms nk suprise kn abg.....

Friday, October 17, 2008

BuFdAy mY HoUse mET..-zUerA-


Ari ni bufday zuera my housemate yg sgt cute orgnya....tapi sebenarnya bukanla bufday dia ari ni..tp kitaorg semangat gler nk celebrate n wt suprise tuk dia...bufday dia pd 18 oktober..tp kitaorg smbut awl ats sbb2 tertentu....


ni la kek coklat yg sedap gler hingga menjilat jari...
we luv u zuera




kitaorg sambut kt tasik seksyen 7...ngn suasana yg hujan renyai2 cukup mendamaikan kami semua...waktu ni bufday gurl x ader lg...



abby-aku-azie-jiema-aini-putri


tu la bufday gurl ....dia kne tutup mata wktu nek moto ngn ain...dia tak tau pn kitaorg bw kt maner ...kelakar gler time ni dia macm org tak penh nek moto...



bufday gurl n ain


Suprise.....mata dia da bkk n dia terkejut ader kek bufday...
HAPPY BUFDAY GURL MG PNJG UMO MURH REZKI MG DAPAT JODOH


HAPPY BUFDAY DAY TO U...ZUERA


ak ngn zuera

FIrST DaY.....

ToDay FirsT TimE I TrY tO Create My blog....Mcm x Sabar Nak Cter N LuaHkaN mAsAlAh Segala2 Dlm BloG nI....SeTiaP Ari JumaAt Mesti Ader AzAm BarU Tuk muLaKAn HiDuP Baru... I luv MY life....n I LuV mY SelF

Thursday, October 16, 2008

BeRMuLAnYA kiSaH HiDuPKu DiSinI

Ari Ni Aku Try Tuk MuLaKan hiDup Baru sEtiap Jumaat pasti aku Ader Azam Yang BAru tuK terusKan Hidup Baru. PerUbaHan BarU n SemUa Yang BAru....TodAy FIrst Day I want to CreaTe mY lIfe Story Suka Duka In This Blog... DisaMpinG tu DApaT la MeLuahKAn RAsa HAti....